Sunday, January 30, 2011

3 cara mudah mengakses minda separa sedar

Seperti yang banyak diketahui oleh ramai individu, manusia mempunyai potensi minda yang luar biasa yang dikatakan terletak pada minda manusia dan dikenali sebagai minda separa sedar (subconscious mind).

Minda ini dikatakan mempunyai hampir 90 peratus dari kemampuan yang dimiliki oleh otak manusia. Kerana itu setiap individu yang ingin membangunkan potensi diri mereka perlu memahami otak dan minda mereka. di sampiang itu perlu mengetahui kaedah yang tepat dan betul dalam membangunkan kekuatan tersebut.

Di dalam artikel ini saya ingin kongsikan 3 cara mudah untuk anda dapat mengakses atau memasuki gelombang minda tersebut.

1. Menggunakan elemen visual atau dikenali sebagai visualisasi.
2. Menggunakan elemen irama atau muzik.
3. menggunakan emosi atau "rasa"

Jika kita perhatikan di dalam kebanyakan kaedah atau teknik Kuasa Minda dan Hipnosis (satu teknik terkenal dalam sains minda), ketiga-tiga elemen ini sangat kuat digunakan sebagai medium untuk memasuki minda separa sedar seseorang individu. Malahan. elemen inilah yang menjadi kunci seseorang memanipulasikan pemikiran individu lain dengan menghantar 'message' terus kepada minda seorang individu.

Saya ada menyentuh lebih lanjut dan mendalam teknik ini dan kaedah lain untuk digunakan oleh kita dalam membangunkan minda separa sedar di dalam workshop Whole Brain Method kendalian saya.

2 comments:

 1. great! anda juga boleh guna saranan atau affirmation untuk send the right mesej to sub mind.

  ReplyDelete
 2. kuasa minda sangat hebat..
  andai menggunakan minda dengan saranan dan landasan al-quran dan hadis, nescaya, berjayalah kita di dunia dan akhirat..
  banyak method dalam al-quran dan hadis, tapi x dapat di temui oleh ramai muslim sekarang..
  Method tu ade,, jalan2nya pon berbeza..

  Mind power is so power..

  If your awakening the creature inside yourself,, you will conquer the world...

  ReplyDelete

Jemputan Program Latihan

Bagi Tuan/Puan yang berminat untuk menjemput saudara Amar Mahmood ke program atau sebarang aktiviti latihan bagi Organisasi dan kumpulan tertentu, Tuan/Puan boleh menghubungi nombor berikut : 012-6990793 atau email terus ke email beliau : amar_sukses@yahoo.com

Sekian, Terima Kasih
Admin