Sunday, January 31, 2010

Kuasa Minda Separa Sedar

Kuasa Minda Separa Sedar
Jul.23, 2007 in Kuasa Minda/Kekuatan Otak, NLP, Terapi dan Psikologi Energi

Minda bawah sedar ibarat tanah yang subur dan hanya menunggu benih benih untuk anda tanam dan boleh memungut hasilnya pada hari akan datang. Tidak kira apa yang anda tanam, baik ianya positif atau negati, Minda bawah sedar akan merekodkannya dan bekerja 24 jam sehari hanya untuk membuahkan hasil seperti yang anda tanamkan.

Segala pemikiran , idea dan kepercayaan yang terdapat di dalam minda akan ditanam di minda hingga ia mula membuahkan hasil. Apa yang anda tanam pasti akan membuahkan hasil yang sama seperti benihnya. Buah yang baik dan manis bergantung kepada benih yang bermutu tinggi. Jika anda menanam benih yang tidak bermutu atau berkualiti, pasti hasil yang anda terima akan mendukacitakan diri anda.

Minda sedar adalah seperti seorang pekebun. Ia mempunyai tanggungjawab untuk mempastikan dan memilih dengan teliti apakah yang akan disemai di dalam taman atau minda anda. Tetapi malangnya, kebanyakan dari kita yang menjadi pekebun tersebut telah terlupa tentang tanggungjawab hingga tidak berupaya untuk memjaga apakah benih yang di tanam.

Minda separa sedar tidak dapat membezakan sesuatu. Ia akan mengeluarkan hasil samada baik atau buruk, kaya atau miskin dan sebagainya.

Menggunakan kekuatan atau kuasa yang di miliki oleh minda bawah sedar ini membolehkan anda mencipta kegembiraan, kejayaan dan kemakmuran di dalam kehidupan anda.

Di petik dari: Rahsia Minda Jutawan

No comments:

Post a Comment

Jemputan Program Latihan

Bagi Tuan/Puan yang berminat untuk menjemput saudara Amar Mahmood ke program atau sebarang aktiviti latihan bagi Organisasi dan kumpulan tertentu, Tuan/Puan boleh menghubungi nombor berikut : 012-6990793 atau email terus ke email beliau : amar_sukses@yahoo.com

Sekian, Terima Kasih
Admin